SAMENWERKINGEN MET PRODUCTIEHUIS SLAK: OPGENOMEN, PARALLELS, 50 JAAR WARANDE

Conceptontwikkeling, interviews.
In opdracht van SLAK.
2020 – 2021

We leerden Elena kennen tijdens haar opleiding aan het Conservatorium van Antwerpen. Als studente Woord was ze gevraagd om een tekst te brengen in het kader van de Grote Oorlog-herdenkingen in 2014. De kleine expeditie gaf voor dit project dramaturgisch advies. Het klikte meteen.
Elena zette samen met haar partner Adriaan het productiehuis SLAK op. In de jaren die volgden bouwden ze een stevige reputatie op als makers van theatervoorstellingen, podcasts en audio (https://gewoonslak.be).

Ondertussen engageerden we Elena en Adriaan als spelers en (audio)makers in tal van projecten. Omgekeerd werkte de kleine expeditie mee aan een aantal bijzonder sterke projecten van SLAK.

Voor OPGENOMEN, een podcastreeks rond geestelijke gezondheidszorg die Adriaan in opdracht van Psychiatrisch Ziekenhuis Bethanië maakte, was de kleine expeditie het inhoudelijk klankbord.

Voor PARALLELS trokken we samen naar het dak van het Conservatorium. Op de plek waar tot kort voordien ‘De man die de wolken meet’ van Jan Fabre stond, gingen we in gesprek met docenten en leerlingen van de verschillende kunstopleidingen. Het werden ongemeen boeiende gesprekken over de complexe en uitdagende relatie tussen kunst en stad. De resultaten werden verwerkt in een installatie met beelden van Robbe Maes en teksten van Fien Leysen.

In de aanloop van 50 JAAR WARANDE zaten we samen om het concept van de viering uit te werken en interviewden we een aantal sleutelfiguren uit de geschiedenis van het Turnhoutse cultuurhuis.